HTML

Szücsike agyszüleményei

Mindenféle, ami az eszembe jut - ha az eszembe jut...

Utolsó kommentek

2011.04.04. 21:26 lezse

Faszagyerek

Tizenéves faszagyerek, apuci sportkocsijával, gumicsikorgatva fékez, és parkol be az egyik főváros-környéki bevásárlóközpont előtti parkolóba. A kocsi természetesen azúrkék kabrió, a parkolóhely pedig - mondhatni: szintén természetesen - rokkantak számára fenntartott.

A járgányból, a sofőr mellől egy srác, a hátsó ülésekről pedig két leányzó kászálódik ki - összesen nincsenek százévesek... A nem túl meleg idő ellenére a csajok rövidujjú, mell alá alig érő topban (köldökükben ott csillog valami ékszer) és miniszoknyában csicseregnek egymással. Ez utóbbi annyira rövid - mint, ahogy azt mondani szokták -, hogy ha meghúznánk a rojtjait, már fájna nekik.

Az egyik csajban, cigarettára gyújtás közben, megszólalhat valami, amit erős túlzással akár lelkiismeretnek is lehetne nevezni, mert halkan megkérdezi a sofőrt:

- Te, nem állunk mi rossz helyen?

- Miért, üres volt a parkoló - feleli amaz flegmán, zsebre dugott kézzel, teli pofával rágón nyammogva.

- De hát ez rokkant parkoló... - próbálkozik bárortalanul a szöszi 

- Ki nem szarja le! - zárja le a vitát faszagyerekünk, majd a másik csaj fenekébe csípve elidul befelé a bevásárlóközpontba. A többiek röhögve blattyognak utána.

Alfahímünk - aki természetesen maga is a legmenőbb cuccokba van öltözve (nem értek a divathoz, de úgy saccperkábé százezer forint értékű göncbe burkolózott ezen a napon) - céltudatosan megindul a legelső ruhabolt felé. A többiek - mint a nyakában kolomppal az élen menő vezérjuhot a nyáj - követik.

Kis magyar valóság mindez 2011 áprilisának első napjaiban!

Magyar valóság, amitől kinyílik a jónevelt ember zsebében a bicska, s mandinerből azt gondolja, hogy fut egy ámokot, s lendületből képen törli a vezérbikát, akinek a bejárati ajtó adja a másikat, majd seggre huppanva eltörik a tojáshéj, melyet még ülepén visel...

Persze érte is annyit kapnék, mint egy normális emberért, így gyorsan elszámolok magamban tízig (majd, mivel ez még nem elég, újra...), s megpróbálok nem foglalkozni a szemem előtt lejátszódó eseményekkel.

Ugyanakkor arra gondolok, hogy az ilyen, „keménytökű” macsófiókáknak igazán megmutathatná már valaki az élet „valódi” oldalát. Mert most álomvilágban élnek, tető nélküli sportkocsikkal száguldoznak, tinikurvákkal kefélnek, füvet szívnak, azaz azt hiszik magukról, hogy ők az élet császárai, így nekik mindent szabad. Például kilónyolcvannal döngetni az autópályán, levillogva mindenkit, aki egy kicsit is lassabb nálunk, vagy beállni a rokkant parkolóba, neadjisten - ha kedvük esetleg éppen úgy tartja - szíven-májon-tüdőn szurkálni valakit egy harminc centis rambókéssel, pusztán a poén kedvéért, vagy a másik szeme formája, bőre színe miatt...

Mielőtt még végleg eltűnnek a szemem elől a számomra megfizethetetlen árú ruhákat áruló boltban, eszembe jut az is, hogy az ilyenek miatt kell rendszeresen szigoríatani a törvényeket, vagy éppen a KRESZ-t. Pedig roppant egyszerű lenne a megoldás, a jelenelgi szabályokat kellene mindenkinek betartania, még az ilyen kabriós faszagyerekeknek is...

 

 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szucsike.blog.hu/api/trackback/id/tr562800162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imposztorék 2011.04.05. 10:47:30

Tudod barátom, az én zsebemben a bicska csak ezért nem nyílik ki, mert folyamatosan nyitva van. baromi kényelmetlen volt az állandó kinyit-becsuk. Viszont egyszer láttam a mozgássérült (jobb szó, mint a rokkant, bocs!) bosszúját. Leparkolt a pöcskirály mögé, kicihelte a kerekesszéket az autóból, véletlenül kiverte vele a 2-300 ezret érő hátsó világítást, majd megpróbált elmenni a drága verda mellett, de a tükör is útban volt. Azt mondta, hogy jaj, elnézést! Nem tudtam rá szívből haragudni.

lezse 2011.04.05. 14:16:01

@Nazca: Bátor volt a fiú! Remélem túlélte a találkozást a pöcskirállyal...

Imposztorék 2011.04.05. 14:20:42

Voltak pártfogói rajtam kívül is. Mellesleg a pöcskirály azt hitte, elég a nagy pénztárca és a pofa. Ezek legalább akkora tetvek, mint akik hajnalban az ablakod alá viszik a dobermannt szarni. (Hogy írják a dobermannt?)

Imposztorék 2011.04.05. 14:23:24

Ja, egy ehhez vágó Moldova György: A város tisztasága nem az utcaseprők, hanem a szemetelők számán múlik.
Ennyit a faszagyerekekről és a szabályokról.

lezse 2011.04.05. 15:20:23

@Nazca: Mint mindig, most is igazat adok neked drága barátom! A dobermannt jól írtad... (Amúgy ez a Moldova idézet melyik könyvéből van?)
süti beállítások módosítása