HTML

Szücsike agyszüleményei

Mindenféle, ami az eszembe jut - ha az eszembe jut...

Utolsó kommentek

2015.08.05. 18:02 lezse

Epét hányok!

raksejt.jpg

Na, most már aztán tényleg elég legyen!!! Epét hányok attól, ami ma az úgynevezett alternatív medicina frontján történik az országban. Szinte nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg valami eszement baromság arról, hogy mi gyógyítja a rákot; miért veszélyes minden védőoltás; miért felesleges a kemoterápia; hogyan lehet természetesen kigyógyulni a cukorbetegségből, reumából, a krónikus májzsugorból, érszűkületből és tudjaafrancmégmiből; hogyan befolyásolja testünket az elme, a víz egyensúlya; a nitrogén jelenléte; a hidrogén és a vas túlsúlya; hogyan lehet diéta és éhezés nélkül 40-50-60 kilókat lefogyni; ésatöbbi, ésatöbbi, ésatöbbi... Órákon keresztül sorolhatnám.

Gyömbér, méz, vöröskáposzta, szódabikarbóna, fekete paradicsom, tengeri uborka - íme csak néhány azon „csodaszerek” közül, amelyekre az elmúlt hónapokban-években ráfogták a „rákgyógyító” jelzőt. És az emberek egy része elhiszi a természetfeletti gyógyulásokról szóló híreket - amelyeknek főszereplői, írástudatlan birkapásztorok, vagy ötesztendős szegény sorsú kisgyermekek, mint egykoron, a magyar népmesékben - s úgy osztják e csodákról szóló áltudományos híreket a facebook-on, mintha fizetnének nekik érte. Hiába születik tucatnyi, tudományos alapossággal megírt „ellencikk”, az alternatív oldal hívei mindig találnak újabb és újabb „érveket”, bizonyítandó saját igazukat. Mintha felvették volna azt a bizonyos szemellenzőt, fülükbe pedig jó sok vattát tömtek volna, hogy még az ordítást se hallják meg, nemhogy a normál hangerejű beszédet...

A másik kedvencem az összeesküvés-elméletek kusza világa, ezen belül is a chemtrail. Nagyon el tud durranni az agyam azon, hogy valakik komolyan elhiszik: egy állítólagos pénzügyi háttérhatalomnak nincsen jobb dolga, semmint az, hogy egy hatalmas és titkos hálózatot létrehozva, a repülőgépekből kibocsátott ismeretlen összetevőjű kemikáliákkal mérgezze szerencsétlen földi halandókat. Persze a „permetezés” híveit sem lehet észérvekkel meggyőzni, csak mondják a magukét és egymás után sorakoztatják fel „bizonyítékaikat”, hogy aztán az indulatokat sem nélkülözve próbálják meg megtéríteni a „hitetleneket”, akik szerint ez egész őrület középpontjában nem áll más, csak az egyszerű fizikai és kémiai okokkal megmagyarázható kondenzcsík, azaz vízgőz.

Egy, a témában járatos pszichológussal két évvel ezelőtt készített interjúból kiderül: „Van némi hasonlóság a vallásos gondolkodás és a konspirációkba vetett hit között. Az összeesküvés-elmélet sok esetben valláspótlék abból a szempontból, hogy átfogó magyarázatot nyújt a világ eseményeire, felsőbb hatalmak létezését feltételezi, és meglehetősen dogmatikus gondolkodásmódhoz is vezethet.” Arra azonban sajnos sehol nem találtam utalást, vajon mi lehet az oka annak, hogy az emberek ennyire hisznek az alternatív-medicina gyógyító erejében.

Igen, azt én is tudom, hogy a hit nagyon fontos és a hit hatalmasa erőt ad mindenkinek, de legfőképpen egy gyógyulni vágyónak. De ha már feltétlenül hinniük kell valamiben, akkor a rákot gyógyító csodaszerek helyett higgyenek inkább a lottó ötösben, a  Mikulásban, a húsvéti nyúlban, vagy bármi másban mert az kevésbé káros és nem irritálja a józanul és normálisan gondolkodókat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szucsike.blog.hu/api/trackback/id/tr447682914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása