HTML

Szücsike agyszüleményei

Mindenféle, ami az eszembe jut - ha az eszembe jut...

Utolsó kommentek

2010.10.02. 22:00 lezse

200 féle vírus és a pálinka

Nem tagadom, rohadt rossz érzés, amikor tudatosul az emberben, hogy egy, a méternél milliárdszor kisebb valami kis híjján harcképtelenné teszi, immár lassan két hete. Akkor kezdődött ugyanis az a betegség, amely csak nem akar múlni: köhögök, tüsszögök, fáj a fejem és úgy összességében szarul érzem magam, mint macska a működő mikrohullámú sütőben. 

Azt mondja egy orvos ismerős: nem kell aggódnom most van itt a szezonja annak a betegségcsoportnak, amelyet összefoglaló néven „felső légúti megbetegedéseknek” neveznek. Kora ősztől késő tavaszig több mint kétszáz féle vírus, és még jónéhány bacilus támadja az embert, számtalan tünetet kiváltva. És bizony, ezek a betegségek elég nehezen múlnak, az apró pici kórokozó sokáig szeret vendégeskedni az emberi testben, akár 10-14 nap is eltelhet, mire újra egészséges lesz az ember fia.

A mindettudó internet szerint a vírusok átalagos nagysága 20 és 400 nanométer között változik, azaz baromira kicsik, mégis képesek legyőzni egy akkora melák embert, mint én vagyok. Ráadásul, lassan egy hete már az asszony is elkapott valamit, s esténként versenyt köhögünk egymással. 

Mivel rohadtul unom már ezt a felső légúti izét, szeretnék minél hamarabb kigyógyulni az „ugató-kórból”. Sajnos, a gyógyszerek nem segítenek, a házi praktikák - úgy, mint mézes citromos tea - pedig csak átmenetileg csillapítják a köhögőrohamokat. Marad tehát a legősibb megoldás, nagyapáink, dédapáink, ükapáink és szépapáink természetes gyógymódja, a pálinka.

Az mindegy hogy milyen, csak gyümölgyből legyen (mert ugyebár tudjuk: amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!) és legalább negyven fokos. Nincs olyan vírus, vagy baktérium, amely túlélné a találkozást a gyümölgypárlat egyetlen cseppjével. 

Ma már túl vagyok három (vagy négy?) kezelésen, kezdem jól érezni magamat, s mintha ritkábban köhögnék, bár ez utóbbiban nem vagyok biztos, igaz ebben a pillanatban nem is nagyon érdekel! Áldom felmenőinket, akik rájöttek arra, hogy mi az igazi orvosság, s hogy miként lehet a gyümölcsből mennyei finomságot készíteni. Kész szerencse, hogy néhány napja már adómentesen lehet főzni. Lehet, én is beruházok egy desztillálóra...

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szucsike.blog.hu/api/trackback/id/tr682340343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imposztorék 2010.10.03. 06:58:54

Te már tudtál valamit, amikor az általam főzendő pálinkára spekuláltál? Sajnos az idei termésem mindössze 3 kiló szilva volt, barack semmi. Ettől mi nem csinálunk kalapkúrát.
Gyógyulj haver, mielőbb!

lezse 2010.10.03. 08:13:23

@Nazca: Köszi a jókívánságokat!!!
süti beállítások módosítása