HTML

Szücsike agyszüleményei

Mindenféle, ami az eszembe jut - ha az eszembe jut...

Utolsó kommentek

2010.09.04. 22:45 lezse

Kihagyhatatlan áron

Szokásos, szombat reggeli forgatókönyv. Az ébredés és az életmentő kávé után punnyadás a pihe-puha és a kellemesen meleg ágyikóban, a távirányítót nyomogatva. Általában nincs sok olyan műsor, amely megfogna - a gyerekprogramokból már asszem kinőttem (meg soha nem is érdekelt az a dirrdurrpiffpuff-csihipuhé-véresagyvelős-erőszakos rajzfilmválogatás, amelyeket a kereskedelmi csatornák nyomnak ezerrel minden hétvégén szegény, szerencsétlen lurkók még nem teljesen megformázott agyába), a politikából elég minden hétköznap, a nyálas-csöpögős női csatornákat meg ki nem állhatom -, de valami miatt mégis benne van az ember kezében a reflex: ha szombat reggel, akkor távirányítózongorázás. 

Szerencsére mindig találok két-három olyan adót, ahol akad engem is érdeklő műsor ezekben az órákban. A Travel Chanelre, a Discoveryre, az Ozone Network-re, vagy éppen a National Geographic Chanel-re mindig lehet számítani, még szombaton délelőtt is. Vagy Henry Cole motorozik keresztül fél Amerikán, vagy az Amcsi Motorok bőgnek, vagy Katasztrófakrónikákat láthatok, de nem egyszer szemlélhettem már meg a képernyőn keresztül a kongói gorillák mindennapjait is.

Ez a hétvége azonban mégis más, mint az eddigiek. Valószínű, hogy eddig is így volt - csak egész egyszerűen nem tűnt fel -, ám valami miatt mégis csak most tudatosodik az emberben, hogy szinte minden második csatornán TELEVÍZIÓS VÁSÁRLÁS  fogadja a szombat reggeli televíziókattogtatót. A Film+, az Eurosport, az Europsort 2, a Sport 1, a Sport 2, és még három másik csatornán gagyibbnál gagyibb eszközöket próbálnak meg eladni az embereknek. Nem tévedés (az asszonnyal háromszor is összeszámoltuk!), nyolc csatornán (az 54-ből) nyomják a sódert, hogy vegye már meg valaki a FANTASZTIKUS, a KIHAGYHATATLAN a NÉLKÜLÖZHETETLEN, a CSODÁLATOS termékeket.

Lehet, hogy nem tudom pontosan felsorolni a teljes kínálatot, de megvásárlásra ajánlottak ecset és henger helyett használható FORRADALMIAN ÚJ, vállra akasztható festékszórót, zöld színű, műanyag ételtároló dobozokat, nejlonzacskóval kiegészítve (amelyekbe nem folyik bele a víz, mint azt a vattacukorteszt is bizonyítja...), XXI. SZÁZADI TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLT turmixgépet (amely piros és fehér színben kapható és különleges, fagylaltkészítő pohár is jár hozzá ajándékba), valamint zöld-fehér színű (hiába no, éljenek a fradiasták!!!), zöldségreszelő, zöldségszeletelő-készletet is.

Mint mondtam, nem tudom a teljes repertoárt felsorolni, de szerintem a fentiekből jól látszik, hogy tényleg hatalmas a választék a televíziós vásárlásokat fémjelző, győri székhelyű tévéshopban.

És ami számomra a legbosszantóbb: szinte mindegyik termék bemutató műsorát az a hatvanéves, nem-is-kicsit-buzi kinézetű pasas vezeti, akinek már a látványától is borzósik a hátam. Arról már nem is beszélek, amikor megszólal...

Persze most megkérdezhetné bárki: ha ennyire nem tetszenek ezek a műsorok, akkor mi a fenéért nézem őket? Őszinte válaszom az, hogy nem tudom! Valahogy akarva akaratlanul is percekig bámulom a gagyishopot, és képtelen vagyok továbbkapcsolni. (Vajon én vagyok egyedül ilyen őrült, vagy rajtam kívül mások is így járnak?) Mintha csak szándékosan hergelném magamat a látottakkal-hallottakkal, a dirrekt marketing leggusztustalanabb megnyilvánulásával.

Szóval Horst barátunk (mert azt hiszem, így hívják a műsorvezetőt) minden csatornán más és más terméket kínál megvételre, mégpedig KIHAGYHATATLAN ÁRON! Ez ugyanis a kedvenc mondata, amely műsoronként legalább kétszázhuszonháromszor elhangzik.

 A termékek közül nekem a kedvencem az ételtároló műanyag doboz garnitúra: öt darab, húsz nejlonzsacskóval MINDÖSSZE CSAK 9.990 forintba (plusz postaköltség) kerül. Igaz, ehhez ajándékba jár újabb öt doboz, és húsz zacsi is. Még a hülyének is megéri, nemde? Namármost, a Tescóban ugyanezt, ugyanígy összeválogatva, nagyjából egy ezresért megkaphatnánk. 

Tudom, sokan vannak, akik bedőlnek a tévében látottaknak, s már a műsoridő alatt (a felajánlott ÓRIÁSI ajándékok reményében) tárcsázzák a KÉPEN LÁTHATÓ TELEFONSZÁMOT. Így otthonaikban halmokban állnak a tévéshop-os gagyik. Merthogy meggyőződésem: ezek a terméket szart sem érnek, csak arra jók, hogy kiszedjék a pénzt a naív tévénézők zsebéből. Mert, ha olyan FANTASZTIKUS eszközök lennének, akkor nem kellene őket a tévéből megvásárolni, hanem bármelyik hipermarketben beszerezhetném valamennyit. De nem! Ezek csak és kizárólag a tévéshopban kaphatók, mint azt Horst barátunktól legalább huszonötször megtudjuk.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szucsike.blog.hu/api/trackback/id/tr12272062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imposztorék 2010.09.05. 19:47:54

A csatornák minden percet elveszettnek tekintenek, amelyet nem sikerül a vásárlási szokásainkat befolyásolni törekvő cégeknek eladni.
Álmomban hallom, amint a tulajdonos a definíciót mondja: "A film az az értelmetlenül és kötelezően sugárzott töltelékanyag, amely a két reklám közötti időt kitölti."
Egy általam fogadalomból le nem írható nevű lap (van egy szám a nevében) hasonlóan tesz a nyomott felülettel. Így lett főszerk. egy hird.szakelőadóból. Mellesleg rendes fiú, de más a reklám és más szerkeszteni...

Imposztorék 2010.09.08. 09:10:17

Szücsike! Nem lehet, hogy félreértünk valamit? A pacák neve Kihagyhatatlan Áron!

lezse 2010.09.08. 09:49:32

Zsolti! Lehet, hogy a Horst Fusch magyarra fordítva Kihagyhatatlan Áront jelent, nem tudom!
süti beállítások módosítása