HTML

Szücsike agyszüleményei

Mindenféle, ami az eszembe jut - ha az eszembe jut...

Utolsó kommentek

2011.02.19. 22:21 lezse

Való világ a villán kívül

Már bocsánat, hogy ha valakit most megbántok a csúnya beszád miatt, de akkor is megkérdezem, úgy, ahogy az kikivánkozik belőlem: ki a tököm az az Alekosz? Jó-jó tudom, valami ficsúr odabenn a való világban. De amúgy? Mi a francért kell, hogy az elmúlt napokban-hetekben minden róla szóljon, és már a csapból is ő follyon. 

Isten bizony nem nézem a Való Világot (már az első három széria sem érdekelt, ez pedig még annyira sem), nem olvasom a két, "B" betűvel kezdődő bulvárújságot, mégis tudom, hogy mi történik odabenn a Való Villában. Az újságok címlapjait ugyanis úgy találják ki a médiaszakemberek, hogy az ember egy szempillantás alatt lássa miről is akarnak tudósítani. El sem kell olvasnia, mégis látja és érti a főcímet.

Márpedig a főcímek az elmúlt hetekben arról zengenek, hogy mit csinált ez az Alekosz fiú. Tudom, hogy állandóan dugni akar, minden nővel kikezd, és azt hiszi magáról, hogy  ő szarta a Gellért-hegyet. Mert ugyebár erről mind-mind beszámoltak az újságok címoldalai. Sőt már az internet is. Nem tud az ember úgy fellépni az egyik legismertebb hírgyűjtő portálra, hogy ne bukkanjon rá a villakan nevére legalább egy-két címben? És akkor a többiekről már ne is beszéljünk...

Szóval, ki a franc ez az ember, hogy ma Magyarországon nincsen fontosabb hír, mintsem arról olvasni, hogy hetek óta le akarja fektetni a villába került csajokat? De ki az a másik nemistudommennyi magamutogató férfi és nő, akik néhány hónappal ezelőtt ismeretlen szürke kisegerek voltak, ma pedig már megagigaszupersztárok, merthogy bekerültek a villába. 

Néhány hónappal ezelőtt írtam már arról, hogy mennyire idegesít: az embernek nincsen választása, ha magyar nyelvű tévécsatornát szeretne szombat este nézni, akkor választhat a Megasztár és az X-faktor között. Most hasonló a helyzet, csak kicsit tarkább: nemcsak hétvégén, hanem minden nap, az esti órákban műsorra tűzik a semmirekellők elmúlt napjáról készített összefoglalót. Aztán hétfégén pedig egész estét betöltő show-val jelentkeznek a műsorkészítők!

Márpedig ez engen egyszerűen nem érdekel. Sőt sem az újságokban, sem pedig az interneten nem akarok olvasni róluk. Normális tévéműsort szeretnék nézni, normális híreket és cikkeket olvasni. Nem vagyok kíváncsi arra, hogy ki kivel, hányszor és hogyan. Rühellem az erőszakos sztárgyártást, amikor olyan emberekből próbál a média szuperhősöket csinálni, akik életükben még semmit nem tettek le az asztalra, csak maximum jelentkeztek egy valóságshow-ra és szerencséjük volt, mert a kenyérre és cirkuszra vágyó, átlagmagyar tévénéző beválasztotta őket a luxusbörtönbe. 

Persze e kétes siker gyorsan elillan, amint kijön a szupersztár a villából a való világba, rögtön átlagos emberré válik, s két hét múlva már a kutya sem fog emlékezni rá. Igaz, e gyorsan pörgő világban majd lesz helyette másik - mégpedig nagyon rövid időn belül - aki valami miatt felkerül a majd bulvárújságok címlapjára, és az internetes oldalakra, s lehet az életéről, a tetteiről csámcsogni. Magamutogató, önjelölt szupersztárjelöltek mindig is voltak és mindig is lesznek. Márpedig a média rájuk örökké vevő lesz. Maximum a műsort fogják másként hívni...

 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szucsike.blog.hu/api/trackback/id/tr972673634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tolcso 2011.02.20. 10:29:01

Jól mondod a magadét, Szücsi! Sajnos itt tartunk, a média által - tisztelet a kivételnek - teljesen átalakult (elkorcsosult?) az értékrend kis hazánkban. Az egyik barátom panaszkodott, hogy amikor megkérdezte a majdnem 18 éves fiát, hogy miért nézi ezt a VV-szutykot, a válasz: "Mert mindenki erről beszél a gimiben és tök ciki, ha nem tudok hozzászólni."
De gondolom a média világára is igaz, hogy a pénz beszél, a kutya meg ugat. De ami a legszörnyűbb, hogy sok ember meg vevő az ilyesmire... Márpedig amíg ezt "kívánják" polgártársaink, addig meg is kapják. Ismered: "Nem verném én az asszonyt, de mit csináljak, ha egyszer úgy kívánja?!"
Nos, befejezem, mert mindjárt kezdődik Győzike! :)

Imposztorék 2011.03.04. 06:35:44

Alekosz rendkívül fontos ember! Most már fontosabb, mint annak idején BB Évi, Pongo, Zsanett (vagy Hanyatt?) és a többiek voltak. A gáz ezekkel a figurákkal az, hogy valóban fontos embernek hiszik magukat és valamennyien ezután a szarfolyam után azt mondják: a médiábaaaa akarok dógozni. És láss csodát, ott is vannak! Pl. Majka, de ott volt Zsanett és még egy csomó, akinek nevére nem emlékszem. Talán Pongó maradt a bugyiknál.
Annyira fontos pacákok, hogy egyikük valamelyik videó megosztóra feltette a saját maszturbáló videóját. Nehogy már valamelyik bunkó ne tudja, hány köbcentit fröccsent egy alkalommal a tükörre...

Imposztorék 2011.03.04. 06:40:59

@tolcso: szomorú, hogy a kölykök ezen a szaron csüngenek. A testvérem, aki magyart tanít egy gimnáziumban azt panaszolja, hogy sokszor tizedikes diákoknak a dolgozat előtt a feladatot közösen értelmezni kell, mert nem érti, amit olvas. A kötelező irodalmat mi fanyalogva, de elolvastuk. Gyerekeink kerek perec megtagadják az olvasást.
Helyes, legyen 15 év a tankötelezettség, utcára a bunkó tanárokkal és Való Világot a nemzetnek!

lezse 2011.03.04. 22:28:38

@Nazca: Igazad van Nazca. Egyre inkább azt gondolom én is, hogy az újságíró kifejezés idejétmúlt. Helyette egyre több helyen használják a médiakurva szóösszetételt. Nagy részben ez a médiába dolgozni óhajtó valóságshowhősöknek és a győzike féle exhibicionista celebeknek köszönhető!

Imposztorék 2011.03.05. 10:28:42

A prostituálódó újságíró nem fetétlen tehetségtelen, de mindenképp hiteltelen. De ezek az általam médiapöcsnek és médiamuffnak hívott celebek valamitől még népszerűek, megbecsültek és sikeresek is. Ettől hányingerem van, és hányok a Springer "humán erőforrás" politikájától is. Köztünk szólva a szakmai múltamból kihagyom ezt a jelentéktelen, közel 30 éves ASM szakaszt. Az életrajzomban előkelő helyet foglal el az AFIT Szervízben 1968-ban pár hónapig tartó szervízmunkási beosztásom... :) És egyszer sem állítottam, hogy a kommunisták miatt volt!
süti beállítások módosítása