HTML

Szücsike agyszüleményei

Mindenféle, ami az eszembe jut - ha az eszembe jut...

Utolsó kommentek

2010.09.18. 15:29 lezse

Gyógyító energiát küldök!

A tévéshop mellett a másik „kedvenc” televíziós műsorom, amikor önjelölt gyógyítók, jósok, sorselemzők és boszorkányok osztják az észt és a jótanácsokat a képernyőn keresztül. Gondolom, mindannyian emlékszünk még Gyurcsók Józsefre, a televíziós távgyógyítás nagymesterére, az iparág megteremtőjére.

A kalácsképű, ősz haját lófarokba kötő sarlatánnak ezrek dőltek be, és hittek neki, amikor néhény mondatos „betegelőélet-felvétel” után megszólalt dörmögő hangján: „és most dőljön hátra kedvesem, mert küldöm a gyógyító energiát”. 

Nem volt mindez olyan túl régen, alig pár évvel ezelőtt.  Az Anettkával, és Terry Blackkel világhírnévre szert tett Budapest Televízióban, az egyik legnézettebb műsornak számított Gyurcsók apó rendelése. Azt hihetné az ember, hogy ezt a baromságot a 21. században már senki nem szopja be. De igen!!! Bár a Bp Tv eltűnt, a távgyógyító iparág azóta is töretlenül fejlődik. Ma már létezik az Ezo Tv és a Karma Tv, amelyek műsoraiban futószalagon hülyítik az embereket.

Olyan színvonalas televíziós csatornák tűzik műsorukra az Ezot és a Karmát, mint a Hálózat, vagy éppen a Sorozat+. Sőt néha még a komolyabb kereskedelmi csatornákon, például a TV2-n, vagy éppen az RTl Klubon is találkozhatunk velük. Szinte minden este feltűnik valahol Ica, az álomfejtő, rúnajós, a munkahelyi gondok megoldója; Máté, a tisztánlátó, spirituális gyógyító; Ómara, a kártyajós; Kira, a spirituális választerapeuta, a tudatalatti blokkok oldója; vagy éppen Angyalszem, az atlantiszi fényjáró.

A kedvencem azonban mégis István, a jós, aki nem elég, hogy úgy néz ki, mint egy lepusztult alkoholista, de még beszélni sem tud. Így szinte természetes, hogy ő vezeti a műsorokat, s ajánlja a nézők figyelmébe különleges képességekkel rendelkező kollégáit és kolléganőit.

Az egészben a legszőrnyűbb az, hogy vannak olyan emberek, akik valóban elhiszik, hogy a 06-90-nel, 06-91-gyel kezdődő telefonszámok mögött csücsülő férfiak és nők, valóban értenek ahhoz, amit hirdetnek magukról. (Bár azért arra őszintén kíváncsi lennék, hogy mit is csinál az, aki a „reinkarnációs időutazások mestere”?) Vajon miért gondolják azt a telefonálók, hogy a hívásokat váró hölgyek és urak tudnak segíteni, vagy éppen csak a jövőbe látni és megmondani nekik, hogy mit hoz számukra az elkövetkező néhány hét-hónap. És mégis, szinte minden adás alatt izzanak a vonalak. Hihetetlen, de emberek százai kíváncsiak a televíziós kóklerek mondataira, s nem érzik, hogy ez az egész csak arról szól, hogy minél több pénzt leakasszanak tőlünk a telefonálásokért „cserébe”!

Ugye jól tudjuk, hogy a „sötét középkornak” mondott évszázadok alatt tűzzel-vassal üldözték a sarlatánokat, és a boszorkányokat. E régi, „szép” szokást lehet, hogy vissza kellene hozni napjainkban is, s valamennyi televíziós távgyógyítót, lélekspiritisztát, jövőbelátót máglyára vetni. Valószínűleg kevesebb kárt okoznának, mint jelenlegi tevékenységükkel. Igaz, egy kicsit szennyeznék a környezetet — az emberi test égése során ugyanis jelentős mennyiségű szén-dioxod kerül a légkörbe, amely köztudottan elősegíti az üvegházhatást —, de talán ezt az „apróságot” még Földanya is megbocsátaná nekünk...

 

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szucsike.blog.hu/api/trackback/id/tr292305544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imposztorék 2010.09.18. 21:55:11

Ej, ej! Hát nem hiszel benne? Ez csak azért van, mert ma délután a PAX tévén nem tisztíttattad meg a csakrádat! Igaz én sem, de mások igen és lenyúltam az energianyalábból. Most olyan a csakrám, mintha Cillit Banggal suvickolták volna ki, olyan tiszta, hogy nem is látszik!
Mellesleg egy barátom szokta mondani a jelenségre: Míg lószar van, veréb is!

lezse 2010.09.18. 21:56:30

@Nazca: :) Irigylem az optimizmusodat! :)

Imposztorék 2010.09.18. 22:01:50

@lezse: Hű, de gyors vagy! Mellesleg a távgyógyítók mellé a tűzre lehetne vetni a pénzkötegből legyezőt formázó játékmestereket, akik két órát várnak arra, hogy valaki telefonáljon a megoltással, hogy mi lehet a két betűs szó: állóvíz.

lezse 2010.09.18. 22:30:09

@Nazca: Igazad van! Szerintem erről is írok hamarosan egy bejegyzést! :)
süti beállítások módosítása